Noutăţi
30.06.2011

Primul inginer Cisco CCIE în Moldova.

Primul inginer Cisco CCIE în Moldova.
Compania DAAC System Integrator a devenit prima companie din Moldova, inginerul căreia a susţinut certificarea cu succes pentru statutul de expert superior  Cisco CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert).

Certificatul Cisco CCIE de specializare "Routing şi Switching" reprezintă înalta calificare a deţinătorului în domeniul reţelei, inclusiv diverse interfeţea reţelelor locale şi globale ( nu în zadar printre toţi profesioniştii TI, Cisco certificaţi, numărul specialiştilor cu statutul de CCIE este mai mic de trei procente).

Pentru a obţine un astfel de certificat în completare la certificările existente Cisco Network Professional, este necesar de susţinut două examene - scris şi practic. În timpul examenului de calificare în scris sunt verificate cunoştinţele privind principiile de funcţionare a reţelelor şi comenzile pentru lucrul cu echipamentele Cisco. Celor care au susţinut acest examen li se permite susţinerea sarcinilor practice, care permite verificarea abilităţilor de setare a echipamentului şi asigurarea funcţionalităţii reţelei în situaţiile din test.

Până curând obţinerea certificării CCIE putea fi efectuată doar în centrele de certificare Cisco în şapte ţări ale lumii (Australia, Belgia, India, China,SUA, Japonia, Emiratele Arabe Unite). În anul 2008, pentru a accelera creşterea numarului de specialişti TI certificaţi în ţările în curs de dezvoltare a economiei de piaţă, subdiviziunea Learning@Cisco a început să aplice şi laboratoare mobile de examinare. Ele oferă posibilitatea de a susţine examenele pentru programul CCIE şi în acele regiuni, unde nu activează permanent centre de certificare. Acest fapt oferă posibilitatea evitării cheltuielilor pentru deplasare, cazare şi obţinerea vizei.

În Compania DAAC System Integrator activează mai mult de zece angajaţi, care au trecut certificarea profesională pentru programul Cisco în diverse domenii (Routing and Switching, Telefonie IP, Securitate, etc).