Noutăţi
02.09.2016

Partenerul companiei DAAC System Integrator, Diebold Nixdorf, devine lider pe piaţa mondială în soluţii pentru instituţii financiare şi companii din sector retail

Diebold şi Wincor Nixdorf au ajuns la un acord de fuziune, în cadrul căruia Diebold a prezentat ofertă publică voluntară de achiziţiona acţiuni Wincor Nixdorf în scopul formării cele mai mari companii din lume în producţia echipamentului bancar «self-service».

Entitatea combinată a început să funcţioneze din data de 16 august 2016 şi va purta numele Diebold Nixdorf. Compania va fi condusă de director general al Diebold, iar fostul CEO al Wincor Nixdorf a devenit preşedintele companiei.
Conducător companiei integrate, Andy Mattes, consideră că fuziunea va contribui la stabilirea unor noi standarde în deservire de clienţi, securitate şi promovare inovaţiilor.

Eckard Haydlof, director general al Wincor Nixdorf, a declarat: "Combinaţie între Diebold şi Wincor Nixdorf reprezintă o mare oportunitate pentru ambele companii de a modela viitorul soluţiilor pentru sector bancar şi industrie retail. Împreună putem mări potenţialul său pe piaţa serviciilor bancare şi retail, care se schimbă rapid. Având în vedere expansiunea noastră geografică, acum noi vom fi mai aproape de clienţi din întreaga lume. Viziunea noastră comună de soluţii software de canale multiple ne va permite de a crea experienţă utilizatorului mai bună, ceea ce va ajuta băncile şi industria de retail de a maximiza utilizarea tehnologiei digitale”.

Potrivit experţilor independenţi şi analiştilor Diebold, compania combinată va avea ca scop să acopere piaţa cu volumul de 6 miliarde de dolari. Se aşteptată că fuziunea va reduce costuri cu 160 milioane de dolari în fiecare an, şi venituri operaţionale a Diebold Nixdorf vor creşte cu 9 la suta în trei ani după fuziune.

Astfel, formarea companiei Diebold Nixdorf  este un eveniment mult mai semnificativ decât o fuziune a celor două companii, deoarece acest eveniment marchează începutul activităţii unui lider în inovaţii pentru automatizarea funcţionării omni-channel a băncilor şi industriei retail.

DAAC System Integrator este partenerul oficial al Wincor Nixdorf în Republica Moldova din anul 2003, având dreptul la instalarea şi întreţinerea echipamentelor Wincor Nixdorf. Compania DAAC System Integrator a instalat şi deserveşte mai mult de 650 de bancomate Wincor Nixdorf, ce este mai mult de 60% din toate noi bancomate ale ţării. De asemenea, DAAC System Integrator împreună cu Wincor Nixdorf a implementat o serie de proiecte de zone Self-Service 24/7 pentru băncile autohtone. În concluzie, trebuie remarcat faptul că Wincor Nixdorf a fost primul producător de bancomate, care a elaborat soluţii CashIn şi a implementat bancomate cu opţiunea TouchScreen în Moldova.