Noutăţi
25.11.2015

„DAAC System Integrator” şi „Glory Global Solutions” automatizează sistemul bancar din Moldova

La 25 noiembrie a avut loc conferinţa de prezentare a echipamentului pentru operaţiunile de încasări şi plăţi, organizată de companiile „DAAC System Integrator” şi „Glory Global Solutions”. La conferinţă au participat reprezentanţii băncilor comerciale din Republica Moldova, ai Băncii Naţionale a Moldovei, ai companiei „Glory Global Solutions” şi toţi experţii interesaţi, care au remarcat importanţa şi actualitatea automatizării operaţiunilor de procesare a numerarului. Echipamentul prezentat în cadrul conferinţei era adaptat deja pentru piaţa din Moldova, fapt care a permis să fie demonstrat modul în care acesta operează cu moneda naţională. Deţinând o experienţă bogată de lucru şi o linie largă de produse, compania „DAAC System Integrator”, în colaborare cu „Glory Global Solutions”, propun pieţei un nou nivel de automatizare a operaţiunilor de calcul şi sortare.

Echipamentul „Glory Global Solutions” este potrivit pentru bănci, „retaileri”, la fel ca şi pentru alte afaceri, unde este necesară calcularea şi sortarea frecventă a sumelor mari de bani. Echipamentul „Glory Global Solutions” a obţinut încrederea clienţilor şi este lider mondial incontestabil. Siguranţa absolută oferită de acest echipament, perfecţiunea cu care efectuează operaţiunile, nivelul înalt de suport tehnic – toate acestea le permit clienţilor să dea dovadă de un randament crescut în activitatea de muncă şi să reducă, în acelaşi timp, costurile de exploatare.  

Conducătorul filialei ruse a companiei „Glory Global Solutions”, Mihail Gorfunkel, participant la conferinţă, a menţionat importanţa automatizării procesului de procesare a numerarului. „Am prezentat o linie de echipament bancar pentru procesarea numerarului „Glory Global Solutions” băncilor din Moldova. „Glory Global Solutions” este cel mai mare producător de echipament bancar. Aceasta este o companie japoneză, care ocupă 70% din piaţa Japoniei. Suntem prezenţi în toate ţările lumii, adică oriunde există o circulaţie de numerar” – a declarat dl Gorfunkel, exprimându-şi speranţa că tehnologiile propuse de compania „Glory Global Solutions” vor fi solicitate şi pe piaţa Moldovei.

Directorul general „DAAC System Integrator”, Sergiu Ghincu, a menţionat că compania a păşit în domeniul soluţiilor şi tehnologiilor pentru sistemele bancare de autodeservire încă în anul 2003. „Este vorba despre bancomate, terminale de plată, sisteme software de gestionare a numerarului. În prezent suntem cea mai mare companie din Moldova, care deserveşte cel mai mare număr de bancomate produse de „Wincor Nixdorf”, „Diebold” şi „NCR” – a adăugat acesta.

Potrivit spuselor dlui Ghincu, Republica Moldova urmează aceeaşi cale de utilizare a sistemelor automatizate pentru operaţiunile cu numerar, precum ţările europene. „De aceea, acum au devenit îndeosebi de actuale echipamentul şi produsele software, care îndeplinesc în cadrul băncilor, casieriilor şi retailingului funcţii de evidenţă, păstrare şi control al numerarului” – a subliniat dl Ghincu.
Corporaţia „Glory Global Solutions” a fost fondată în anul 1918, în oraşul japonez Himeji. Compania elaborează şi produce echipament pentru operaţiunile de decontare şi de casă, iar începând cu anul 1950 este lider mondial în acest domeniu.

„DAAC System Integrator”, fiind cel mai mare integrator al diferitor soluţii în Republica Moldova, propune echipament al celor mai renumiţi producători şi servicii profesionale băncilor, instituţiilor financiare şi altor societăţi. Produsele oferite sunt caracterizate printr-o siguranţă maximă şi sunt deservite la cel mai înalt nivel pe parcursul întregii perioade de exploatare. „DAAC System Integrator” asigură outsourcing-ul complet a echipamentului, oferind astfel clientului posibilitatea de a exclude costurile ce ţin de angajarea propriului specialist tehnic.