Noutăţi
05.11.2015

Afacerea secolului/anului: Dell cumpără EMC pentru o sumă de 67 miliarde de dolari, şi premiul Dell din Europa de sud-est a fost obţinut de o companie moldovenească

Producătorul tehnicii de calcul Dell şi EMC Corporation, o companie specializată în livrarea produselor, prestarea serviciilor şi asigurarea condiţiilor pentru stocarea şi administrarea datelor, au anunţat încheierea unui acord. Datorită acestei tranzacţii de o sumă record în valoare de 67 de miliarde de dolari, cele două companii mari au fuzionat într-o afacere impunătoare.

Michael Dell a numit viitoarea asociere cu EMC drept o ”combinare a viselor”, în care VMware şi VCE vor fi factorii cheie în dezvoltarea şi devenirea companiei Dell lider pe piaţa Centrelor de Prelucrare a Datelor de astăzi şi mâine. În interviul acordat agenţiei Bloomberg, în cadrul conferinţei DellWorld, fondatorul şi directorul executiv al companiei a menţionat că în urma încheierii acestei afaceri, Dell ”va ocupa pe viitor o poziţie foarte avantajoasă în sectorul IT”.

Partenerul autorizat Dell în Republica Moldova este compania DAAC System Integrator. În luna noiembrie a acestui an, echipa DAAC System Integrator a participat la conferinţa EMEA Solutions Conference, organizată anual, în cadrul căreia au obţinut premiul corporaţiei Dell Region Winner 2015 pentru cel mai fidel partener Dell din Europa de sud-est. La conferinţa şi ceremonia de premiere au participat liderii Dell în frunte cu Michael Dell, precum şi peste 500 de reprezentanţi ai companiilor-partenere Dell din 60 de ţări.

Vorbind despre obţinerea premiului, Sergiu Ghincu, directorul general al companiei DAAC System Integrator a afirmat: ”DAAC System Integrator este partenerul autorizat Dell de peste 20 de ani, pe parcursul cărora au fost implementate cu succes, cu ajutorul produselor Dell,  multe proiecte mari şi complicate din punct de vedere tehnologic. Obţinerea premiului pentru cel mai fidel partener regional se datorează implementării cu succes a proiectului de dezvoltare a companiei noastre, în calitate de integrator de sistem şi prestator de servicii IT, precum şi deschiderii în Moldova a celui mai mare Centru de servicii IT”.

Despre compania Dell
Compania Dell satisface interesele clienţilor săi şi pune la dispoziţie tehnologii şi servicii inovatoare, creând noi posibilităţi de a realiza mai mult. (The Power To Do More). Pentru mai multe informaţii accesaţi situl www.dell.com. După încheierea tranzacţiei cu EMC, compania Dell va deveni cea mai mare companie IT privată din întreaga lume.