Noutăţi
02.10.2013

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, în oraşul german Bad Driburg a avut loc evenimentul Regional Partner Summit Europe 2013, organizat de compania Wincor Nixdorf.

În cadrul evenimentului partenerii europeni Wincor Nixdorf au făcut schimb de experienţă, au manifestat interes pentru inovaţii, au discutat despre dezvoltarea şi menţinerea reţelei de parteneriat. La eveniment au participat în jur de 120 de persoane, reprezentanţi ai aproape 60 de companii.

Alături de 26 de companii din Europa, la eveniment au mai participat şi echipa internaţională lituaniană Penkių kontinentų bankinės technologijos (BS/2), care face parte din grupul de întreprinderi Penki kontinentai şi reprezentanţii companiei DAAC System Integrator.

BS/2, partener deja de mai mulţi ani al Wincor Nixdorf, nu doar livrează echipamente întreprinderilor din sectorul financiar şi din sectorul comerţului cu amănuntul în ţările Baltice, ţările Asiei Centrale şi de Est şi altor ţări, ci şi elaborează soluţii software, care facilitează automatizarea, optimizarea şi extinderea business-ului.

DAAC System Integrator prestează servicii profesionale băncilor şi altor companii, care realizează proiecte în domeniul plăţilor electronice prin intermediul cardurilor din plastic. În prezent, compania ocupă un loc destul de înalt pe piaţa autohtonă în domeniul soluţiilor pentru sistemul bancar de auto deservire. Astfel, sînt asigurate nu numai livrarea şi integrarea soluţiilor la cheie, dar şi garanţia deservirii tehnice (în regim non stop), necesară utilizatorilor.

„Această întîlnire a coincis cu încheierea anului financiar Wincor Nixdorf şi a reprezentat o posibilitate minunată de a împărtăşi experienţa, de a face cunoştinţă cu lucrările efectuate şi cu noutăţile, de a discuta posibilitatea de colaborare. Partenerii, de asemenea, s-au expus în privinţa lucrărilor executate şi au prezentat cele mai importante succese şi strategiile pentru viitor” – menţionează vice directorul BS/2 Tomas Augucevičius.

În cadrul evenimentului au fost discutate tendinţele de dezvoltare a sectorului bancar, proiectele logistice şi recircularea fluxului numerar, precum şi întrebările actuale ale automatizării comerţului cu amănuntul. Vizitatorii au făcut cunoştinţă cu produsele noi şi cu soluţiile Wincor Nixdorf.

Tradiţional, în ultima zi a evenimentului, au fost anunţate nominalizările pentru cele mai bune rezultate obţinute în domeniul vînzărilor, soluţiilor, progresului, ş.a. Compania lituaniană – unica companie europeană, ce deţine două nominalizări importante, care au fost decernate chiar de către preşedintele şi directorul general al Wincor Nixdorf, Akard Hidloff. La înmînarea premiilor Preşedintelui Penki kontinentai, Idraksu, Dadashovasu, domnul Heidloff a accentuat că Penki kontinentai este unul dintre primii parteneri, care colaborează deja de mai bine de 18 ani cu compania Wincor Nixdorf.

La categoria „cea mai bună soluţie bancară a anului 2012/2103” a fost denumit produsul companiei Payments.iQ. La categoria „cea mai bună deservire a echipamentului bancar” a fost menţionată compania BS/2 Latvija – întreprinderea fiică a companiei BS/2.

„Nu este prima dată cînd sîntem premiaţi pentru produsele oferite şi serviciile prestate. Aceasta dovedeşte încă o dată că standardele ISO 20000 şi ISO 27001 implementate şi procedurile existente funcţionează şi aduc beneficii reale. Familia produselor elaborate de noi iQ asigură accesul la echipament, calitate şi transparenţă” – menţionează directorul Departamentului tehnic de deservire a companiei Tomas Bublys. După încheierea părţii oficiale, participanţii evenimentului au avut parte de o excursie la una din traseele germane „Formula-1”, fapt ce simbolizează îmbunătăţirea inovaţiilor şi determinarea/motivarea de a fi mereu cu un pas înainte. Aceste întîlniri reprezintă o posibilitate nu doar pentru a face schimb de experienţă şi cunoştinţe noi, dar şi pentru a împărtăşi ideile despre apariţia produselor noi existente.