Noutăţi
02.10.2013

În Moldova, a avut loc conferinţa specializată Cisco, organizată de compania DAAC System Integrator.

În Moldova, a avut loc conferinţa specializată Cisco, organizată de compania DAAC System Integrator.

“Mâine începe aici – descoperiţi Cisco în alt mod!” – aceasta a fost tema conferinţei, organizată de Premier partenerul din Moldova, compania DAAC System Integrator.

Reprezentantul companiei Cisco, Oleg Konovalov (Account Manager Cisco) a prezentat participanţilor conferinţei, ultimele inovaţii în domeniul cloud computing, comunicaţiilor unificate, a relatat de asemenea despre posibilităţile noilor versiuni a produselor software,  particularităţile configuraţiei şi exploatarea  produselor.

O atenţie deosebită, a fost îndreptată către produsele Cisco la nivel corporativ pentru lucrul comun, ce includ WebEx (şedinţele online), Jabber (schimbul de mesaje, transmiterea vocii şi video, poşta vocală, utilizarea comună a monitoarelor, video-audio conferinţă în orice punct cu ajutorul  oricărui dispozitiv) şi centrele de contact unificate (Unified Contact Center).  A fost menţionat, că soluţiile WebEx şi Jabber corespund pentru lucrul comun în orice oră, dar centrul de contact unificat permite beneficiarilor să instaleze soluţii pentru lucrul comun în sistemele de suport a beneficiarilor şi adăugarea funcţiilor suplimentare – de exemplu funcţia de colectare a informaţiei despre beneficiar în timpul colaborării.

La conferinţă, de asemenea a participat şi managerul de dezvoltare a produselor Cisco pentru securitatea informaţională Mihail Rodionov. În raportul său “BYOD şi sarcinile reţelei de securitate” a menţionat despre problemele securităţii reţelei corporative şi protejarea ei împotriva scurgerii informaţiei, care este o problemă în ziua de astăzi. Cu ce se deosebeşte securitatea reţelei şi protejarea datelor corporative? Cum de depistat scurgerea informaţiei la prima etapă? Este adevărat că BYOD şi protejarea datelor corporative nu sunt compatibile? Pot fi ascunse datele personale de la administratorii de reţele? Cum de protejat informaţia de la serviciile speciale? În raportul său, Mihail Rodionov a răspuns la toate aceste întrebări şi a sistematizat informaţiile pentru protejarea datelor corporative, necesare atât pentru persoanele fizice cât şi pentru persoanele juridice.

Pe lângă soluţiile pentru securitate, din raportul Anei Sherbakova – SP manager Cisco, participanţii conferinţei au făcut cunoştinţă cu inovaţiile industriei în următorii 5 ani, care tehnologii vor revoluţiona lumea prestatorilor de servicii şi în ce produse şi abordări inovatoare profesioniştii de conducere ale pieţei de TI văd cel mai mare potenţial pentru dezvoltarea afacerilor.

La conferinţă au participat directorii şi colaboratorii sectorului TI a celor mai mari organizaţii guvernamentale, operatori şi întreprinderi individuale.

Despre compania DAAC System Integrator
Lider în domeniul integrării şi elaborării produselor software şi hardware în Moldova www.integrator.md

Despre compania Cisco
Cisco – lider mondial în domeniul tehnologiilor de reţea, care schimbă modul de comunicare, interconectare şi lucrul în comun. Volumul vânzărilor companiei pentru anul 2012, a ajuns la 46 mlrd dolari. Informaţii suplimentare, referitor la soluţii, tehnologii şi activitatea companiei, găsiţi aici: www.cisco.ru şi www.cisco.com