Noutăţi
06.12.2013

DAAC System Integrator sponsorizează Primul Targ al Inovaţiilor de Bibliotecă in Moldova

În data de 3 decembrie 2013, la Moldexpo s-a desfăşurat primul târg al inovaţiilor de bibliotecă realizat de către Programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională, Asociaţia Bibliotecarilor. Târgul este o premieră la nivel naţional şi are ca scop de a prezenta cele mai inovatoare servicii şi practici de bibliotecă implementate cu ajutorul tehnologiilor informaţionale, care fac din bibliotecă un spaţiu modern şi vital pentru dezvoltarea comunităţilor din Moldova.

Mai mult de 900 de bibliotecari din toate regiunile Moldovei cât şi din bibliotecile publice din România, Ucraina, Letonia şi Polonia, precum şi parteneri ai bibliotecilor publice din sectorul non-guvernamental şi privat au participat la târg. Printre partenerii evenimentului s-a aflat compania DAAC System Integrator, compania autohtonă care a realizat cu succes proiectul Novateca. Livrarea echipamentelor performante, instalarea şi testarea acestora, precum şi instruirea personalului în cadrul bibliotecilor a fost efectuat conform înaltelor standarte.

54 cele mai promiţătoare biblioteci publice din Moldova au prezentat, în cadrul târgului, inovaţiile de bibliotecă şi serviciile noi implementate în beneficiul comunităţilor cu ajutorul soluţiilor TI. Noile servicii de bibliotecă din domeniile incluziune digitală, sănătate, business, e-guvernare, cultură, recreere şi comunicare vin să demonstreze că bibliotecile publice pot oferi mai mult decât carte şi că acestea evoluează  pentru a răspunde nevoilor moderne ale cetăţenilor din Republica Moldova.

Pe parcursul evenimentului, bibliotecarii şi vizitatorii târgului au avut posibilitatea să participe la mai multe ateliere de lucru susţinute de către facilitatori din Statele Unite, Letonia, România şi Republica Moldova. La fel, vizitatorii au urmat demonstraţii ale serviciilor noi implementate în bibliotecile publice din Moldova, au participat la o loterie cu premii din partea partenerilor târgului, precum şi au asistat la master-classuri şi alte activităţi de interes cu invitaţi speciali.

Despre proiectul Novateca realizat de către DAAC System Integrator:
Proiectul a inclus: Livrarea, instalarea, testarea şi acceptarea produselor Hardware şi Software pentru bibliotecile publice şi centrele de instruire din Republica Moldova.

Cumpărător:  NOVATECA: The Global Libraries Program în Moldova este finanţat de fundaţia Bill şi Melinda Gates şi are ca scop modernizarea bibliotecilor publice, precum şi facilitarea accesului la calculatoare şi Internet pentru populaţia din Republica Moldova prin intermediul reţelei existente de biblioteci publice.

Perioada de executare: Noiembrie 2012 – Februarie 2013

Conţinutul proiectului:
Bunuri
Calculatoare (inclusiv UPS, Monitor, camera web etc.) – 300 unităţi
Laptop-uri -  12 unităţi
Proiectoare – 6 unităţi
Wireless Router – 70 unităţi
Hard Drive Extern – 70 unităţi
Printer Scanner MFU – 70 unităţi
Software necesar pentru toate bunurile livrate

Servicii
Livrarea în mai mult de 70 de localităţi.
Instalare, testarea echipamentelor şi instruirea utilizatorilor pe locuri.
Locurile finale de instalare în toate raioanele Republicii Moldova.