Noutăţi
09.11.2017

DAAC System Integrator şi Cisco au organizat o conferinţă InfoSec în stil scoţian

DAAC System Integrator şi Cisco au organizat o conferinţă InfoSec în stil scoţian

Peste 40 de specialiştii IT din cele mai mari companii din Moldova s-au întrunit în cadrul unei conferinţe la tema securităţii informaţionale cu genericul: „Trends, Fun, Techno and Whisky”, organizată de DAAC System Integrator si Cisco.

În cadrul acesteia, participanţii au făcut cunoştinţă cu trenduri globale din toate sferele IT şi impactul care urmează să-l aibă în viitorul apropiat. În mod separat s-a stresat importanţa securităţii informaţionale, o direcţie abordată de către DAAC System Integrator de mai bine de 10 ani. Clienţii şi-au testat cunoştinţele în domeniul securităţii informaţionale, acumulînd experienţă de la expertul în domeniul securităţii informaţionale Pavel Rodionov din cadrul companiei cu renume internaţional Cisco.

Potrivit lui, ţările din Europa de Est s-au confruntat în ultima perioadă cu numeroase atacuri cibernetice, unele destul de grave, care le-au dat bătăi de cap specialiştilor în IT, dar şi i-au motivat să creeze noi mecanisme care ar asigura o mai bună securitate informaţională. S-a discutat despre WannaCry, Petya, Bad Rabbit şi altele.

În contextul accelerării atacurilor cibernetice şi creşterea cerinţelor asupra asigurării protecţiilor datelor la nivel naţional, DAAC System Integrator a creat în anul curent Centrul de Securitate Informaţională, care oferă un spectru complex de soluţii în acest domeniu: auditul stării curente, consultări pentru minimizarea riscurilor, implementarea tehnologiilor protectoare şi monitorizarea statutului în timp real. De asemenea, DAAC System Integrator organizează în fiecare an un set de conferinţe, seminare şi traininguri gratuite pentru instituţii deţinătoare de date critice, cu scopul de a îmbunătăţi nivelul de pregătire în combaterea atacurilor externe şi scurgerii de informaţii din interior.