Noutăţi
30.03.2017

Companiile DAAC System Integrator şi Cisco au organizat un joc intelectual „Security Games 2017”

Pe data de 30 martie mai mult de 20 specialiştii IT din cele mai mari companii din Moldova au examinat cunoştinţele sale în domeniul securităţii informaţionale, participând la business joc «Security games». Confruntarea intelectuală «Security Games 2017» a fost petrecută sub supravegherea juriului competent, spectatorilor şi echipei de filmare NOI.md.

Formatul business jocului a implicat participarea activă echipelor, juriului şi publicului. Echipele aveau să analizeze patru situaţii de prevenire scurgerii de date şi să răspundă la zece întrebări. Una dintre echipe a jucat rolul de furnizor serviciilor de Internet, iar cealaltă – rolul de instituţia financiară.

Juriul a evaluat răspunsurile echipelor, votând după fiecare rundă pentru cel mai bun răspuns. Juriul a fost compus din doi experţi independenţi, Vladimir Ilibman, managerul de securitate informaţională al companiei Cisco, şi Sergei Uzun, ofiţerul de securitate informaţională al companiei Moldcell.

Trebuie remarcat faptul că publicul a fost activ implicat în jocul, acţionând ca al treilea membru al juriului. În acest fel spectatorii au avut posibilitatea de a pune întrebări de clarificare, de a vota pentru răspunsul preferat, de a comenta răspunsurile echipelor şi de a oferi soluţii proprii.
În prima parte a jocului a câştigat echipa - «furnizorul serviciilor de Internet», cu scorul 4:2. Totuşi în a doua parte a jocului, echipa - «instituţia financiară» a egalizat scorul, iar ulterior a câştigat cu scorul final 6:4.

După finalizarea jocului, Andrei Sorochin, ofiţerul de securitate informaţională al companiei DAAC System Integrator, a rezumat jocul şi a enumerat elementele principale, care trebuia să conţină răspunsurile echipelor. La finalul evenimentului, Vladimir Ilibman a prezentat soluţiile actuale de la Cisco pentru combaterea ameninţărilor de securitatea informaţională.

Rezumând jocul «Security Games», prezentatorii au subliniat importanţa activităţilor educaţionale în domeniul securităţii informaţionale într-un format de joc, deoarece acest format facilitează căutarea soluţiilor inovatoare, oferă companiilor posibilitatea îşi asume rolul altor organizaţii şi permite participanţilor să facă schimb de experienţă.