Noutăţi
14.09.2016

Compania DAAC System Integrator împreună cu companiile Check Point şi F5 au organizat Conferinţa anuală «Securitatea Informaţională 2016»

La 8 septembrie 2016 DAAC System Integrator în colaborare cu Check Point şi F5 au organizat Conferinţa anuală «Securitatea Informaţională 2016».

La conferinţă au participat peste 40 de reprezentanţi ai companiilor din Republica Moldova din diferite sectoare economice.

În cadrul conferinţei, participanţii au avut ocazia unică de a face cunoştinţă cu soluţii noi în domeniul securităţii informaţionale, prezentate de companiile Check Point şi F5, precum şi de a descoperi importanţa protecţiei datelor cu caracter personal şi stimulentele economice, care stau la baza atacurilor cibernetice.

Primul vorbitor a fost Alexei Strahov, reprezentant al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al RM. În prezentarea sa, el a accentuat importanţa protecţiei datelor cu caracter personal, şi a informat participanţii despre legislaţia în vigoare, care stabileşte normele păstrării şi prelucrării datelor personale.

Reprezentanţii companiei Check Point, Oleksandr Chubaruk şi Oleksandr Rapp au prezentat o gamă de produse Check Point SandBlast pentru protejarea împotrivă atacurilor zero-day. De asemenea, vorbitorii au informat despre platformă nouă Endpoint Security E80.64 pentru protecţia staţiilor de lucru, despre protecţia dispozitivelor mobile şi despre posibilităţile ale versiunii nouă a sistemei de gestionare R80.

Andrei Sorochin, inginerul principal al companiei DAAC System Integrator în domeniul securităţii informaţionale, a oferit publicului conferinţei de a considera atacurile cibernetice din partea neobişnuită: şi anume, din punctul de vedere hackerului. În raportul său, Andrei Sorochin a revizuit stimulentele economice, care motivează hackerul pentru lansarea atacului, şi a descris natura atacurilor moderne. În încheierea prezentării săi, Andrei Sorochin a subliniat măsurile, care ar trebui să fiu întreprinse pentru schimbarea tendinţelor actuale ale atacurilor.

Reprezentantul companiei F5, Ruslan Melnyk, a finalizat partea oficială a conferinţei cu prezentarea reviziunii a liniei de produse F5 şi a povestit publicului despre posibilităţile introducerii produselor F5 pentru clienţi diferiţi. Vorbitorul a subliniat de asemenea subiecte, cum ar fi analiza traficului criptat, protecţia DNS şi aplicarea SSO.

După partea oficială a conferinţei, oaspeţii au avut posibilitatea de a participa în campionat de darts şi competiţie de fotbal de masă, care a fost organizată de Federaţia de kicker sportiv al Moldovei. După evenimentele distractive a avut loc o recepţie, în timpul căreia într-o atmosferă informală oaspeţii au avut posibilitatea de a adresa vorbitorilor întrebările şi de a discuta cu colegii.