Andrei Prokopişin, Director Tehnic Îndată după absolvirea liceului, pe la mijlocul anilor '90, am început să lucrez. Activitatea mea consta în simpla introducere a informaţiei în baza de date. Tot în perioada aceea, în vecinătate activau colaboratorii din domeniul IT ai companiei DAAC Hermes. Deseori eram martorul unor discuţii despre perspective de dezvoltare şi despre tehnologii, prea avansate pentru mine la acel moment. Despre aceasta discutau tineri, nu cu mult mai în vîrstă decît mine, dar ideile lor provocau admiraţie şi neîncredere în acelaşi timp. În anii ce-au urmat, am absorbit intens cunoştinţe din sfera tehnologiilor informaţionale, în primul rînd cu ajutorul reţelei neprofesioniste fidonet. Apoi a venit momentul, cînd am înţeles că pregătirea mea corespunde cerinţelor anunţului de căutare a unui inginer la DAAC Hermes. Am trecut cu succes interviul şi…m-am cufundat într-o lume nouă a unei activităţi viguroase, a schimbărilor constante, a realizării acelor idei auzite cîndva.

Activitatea am început-o în calitate de inginer şi, în curînd, am fost numit în funcţia de şef al departamentului servicii. Iniţial, domeniul meu de responsabilitate includea deservirea tehnică a echipamentului informatic. Au existat intenţii de a oferi suport tehnic profesional tehnicii unui şir de producători. Pentru aceasta, am fost orientat la diferite cursuri speciale ale producătorilor, unde puteam să învăţ toate cele necesare pentru deschiderea reprezentanţelor de oferire a serviciilor. Primele realizări în această activitate pot fi considerate îndeplinirea cerinţelor producătorilor APC şi OKI şi obţinerea statuturilor de centre de servicii oficiale în anul 1998.

În anul 2001, activitatea noastră IT este alocată companiei DAAC Sistem, sînt formulate sarcini noi, instruirea şi aplicarea cunoştinţelor primite sunt din nou pe piaţa ţării noastre. Îndeosebi s-a remarcat obţinerea şi extinderea statutului Sun Service Provider, care a avut loc în anii 2001-2003. Atunci, eu împreună cu colegii mei eram antrenaţi într-un curs de instruire în Africa de Sud, într-un laborator specializat al Sun Microsystems. Aceste cursuri au produs impresii incredibile, deoarece centrul de instruire era plasat în imediata vecinătate cu rezervaţiile naturale neobişnuit de frumoase ale Africii de Sud.

În anul 2007, în cadrul companiei este creat un departament separat pentru soluţiile de sistem şi de reţea, conducerea cărora mi-a fost conferită mie. Şi deja după cîţiva ani, am preluat funcţia de director tehnic, fiind responsabil de activitatea tuturor departamentelor de inginerie din cadrul DAAC System Integrator.

De când activez în companie, s-au întâmplat şi s-au schimbat foarte multe, au fost discutate multe idei noi, dintre care, multe au fost realizate, oamenii au crescut, compania a crescut. Sunt sigur că în viitor ne aşteaptă multe lucruri noi şi interesante, şi sper că contribuţia mea personală va fi utilă pentru ideea comună, dar, în acelaşi timp, va fi interesantă şi pentru mine.
Funcţii vacante
  • Harta deplasărilor
  • Cursuri. Seminare. Evenimente